Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Συσκευασία σαπουνιώνΑφού ωριμάσουν τα χειροποίητα σαπούνια, πρέπει να τα συσκευάσουμε για να μην σκονίζονται και για να μην χάνουν εύκολα το άρωμά τους. Μια καλή ιδέα είναι να τα τυλίξουμε με σελοφάν, όχι όμως ερμητικά. Καλό είναι να αναπνέουν, οπότε αφήνουμε μερικές τρυπούλες περιμετρικά. Άλλη κλασική ιδέα είναι το χάρτινο κουτάκι. Η διακόσμησή τους είναι ένα άλλο ξεχωριστό και δημιουργικό παιχνίδι. Αποξηραμένα άνθη, διακοσμητικές κορδέλες, καλλιτεχνικές ετικέτες και ότι άλλο κατεβάσει ο νους μας!Δεν υπάρχουν σχόλια: