Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Τι είναι Νοστιμόλαδα


Τα Νοστιμόλαδα είναι φρεσκοκομμένα ώριμα βότανα  εμβαπτισμένα στο βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο (χαμηλής οξύτητας & ψυχρής σύνθλιψης) παραγωγής μας. Σε αποστειρωμένα επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια 250ml γεμάτα με το ελαιόλαδο μας, βάζουμε τα βότανά μας και τα αφήνουμε για μερικές μέρες, ώστε να αποθέσουν τα αρώματα και τα πολύτιμα συστατικά τους. Ιδανικά για σαλάτες και μαγείρεμα. Διαθέτουμε νοστιμόλαδα με δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο και μαντζουράνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: