Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011

Μαρινάρισμα με βότανα


Αγαπημένα δικά μου : Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμαράκι. Οτιδήποτε μαγειρεύω τα χρησιμοποιώ, μόνο στα τοστ δεν βάζω! Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Ξεπλένουμε το υλικό μας (κρέας κόκκινο ή χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά κ.λ.π), λαδώνουμε και αλατίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βότανά μας, είτε φρέσκα (τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα), είτε αποξηραμένα. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα σημεία. Βασική λεπτομέρεια στο μαρινάρισμα ψαριού: προσθέτουμε βότανα και μέσα στην κοιλιά και μέσα στο κεφάλι του ψαριού, όχι μόνο περιμετρικά! Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα για να γίνει το πάντρεμα γεύσεων και αρώματος. Εννοείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο καλύτερα. Αν βέβαια διαλέξετε πολύ χρόνο πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε ψυγείο. Μετά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα απολαμβάάάάάνουμε! Έχω παρατηρήσει στις παρέες μας ότι αρκετοί δεν τρώνε τα βότανα. Όλη η νοστιμιά είναι ακριβώς εκεί. Φασκόμηλο στη σχάρα, δεντρολίβανο κατσαρόλας, αλατισμένο θυμάρι, φασκομηλένια μελιτζάνα, όλα τους είναι μούρλια! Δοκιμάστε να τα φάτε, δεν θα το μετανιώσετε!.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: