Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

Πρόγραμμα 1ης Οικογιορτής Γαλλικού Ποταμού


Στην Οικογιορτή θα συναντήσετε: Έκθεση με βιολογικά και τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ξεναγήσεις  στο πάρκο, με τα πόδια αλλά και με ποδήλατα, βόλτες με άλογα, έκθεση φωτογραφίας, χαριστικό παζάρι,  και άλλα πολλά.
Πρόγραμμα εργαστηρίων
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ

10:00 – 14:00 Παιχνίδι με το Παιδικό Μουσείο
11:00 Παρασκευή σαπουνιού (Βοτανόκηπος)
11:00 Παρασκευή σαπουνιού (Βοτανόκηπος)


12:00 Παρασκευή αρωματικών λαδιών (Αγρόκτημα Μαρέλια)


16:00 Κατασκευή κοσμημάτων (Δια χειρός)

17:00 Παρασκευή κηραλοιφής (Βοτανόκηπος)
17:00 Παρασκευή σάλτσας (Κυριακή Στεφάνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: