Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Bio Bazaar - Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων

Ήρθε για να μείνει! Κάθε Κυριακή στο Κέντρο Ιππικής Τέχνης, στα Γιαννιτσά Λαϊκή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων με Παράλληλες Εκδηλώσεις – Σεμινάρια, Παρουσιάσεις, Εκπαιδεύσεις. Η απόλυτη φρεσκάδα. Η αγνότητα και νοστιμιά των βιολογικών προϊόντων απευθείας από τους βιοκαλλιεργητές, σε τιμές παραγωγού, χωρίς μεσάζοντες. Με προσωπική ανθρώπινη επαφή. Νωπά λαχανικά και φρούτα, καλλιεργημένα χωρίς χημικά λιπάσματα και «φυτοπροστατευτικά» προϊόντα,συσκευασμένα προϊόντα μετά από επεξεργασία, κρασιά, τσίπουρο, μέλι. Απαράμιλλη θέα από την βεράντα του εστιατορίου, όμορφος εσωτερικός χώρος, κατασκευασμένος με φυσικά υλικά, τζάκι. Τα άλογα μας – άλλος ένας απόλυτος λόγος επίσκεψης στο Κέντρο μας. Γιατί σε μας η ιππασία δεν είναι ατραξιόν αλλά κύρια δραστηριότητα μας, γιατί τα άλογα δεν είναι εργαλεία αλλά κομμάτι της ψυχής μας. Ευκαιρία για έναν περίπατο, στους πρόποδες του Πάικου. Μια εκδρομή στη φύση. Στους συνεδριακούς χώρους του Κέντρου Ιππικής Τέχνης ειδικοί ομιλητές εισηγούνται κάθε Κυριακή ενδιαφέροντα θέματα για τη γεωργία, τη διατροφή, την υγεία και τη φύση.
http://www.polychoros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: