Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν Εργαστήριο παρακευής φυσικών καθαριστικών και χειροποίητου σαπουνιού


Ο Βοτανόκηπος διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα:
  •  παρασκευή χειροποίητου σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο
  •  παρασκευή φυσικών καθαριστικών για το σπίτι
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Μεταναστών, στην Ερμού 23, στον 1ο όροφο. Το ραντεβού μας είναι στις 11:30 π.μ., την Κυριακή 12/2/2012. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη.
Στο θεωρητικό μέρος θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι παρασκευής σαπουνιού, η χρήση καλλυντικών και ειδικών ελαίων στην σαπωνοποιία, οι κίνδυνοι από τα συμβατικά απορρυπαντικά, τα φυσικά καθαριστικά και οι ιδιότητές τους.
Στο πρακτικό μέρος θα φτιάξουμε επί τόπου:
  • σαπούνι από τηγανέλαιο.
  • απορρυπαντικό πλυντηρίου
  • μαλακτικό ρούχων
  • υγρό για τα πιάτα
Επίσης θα παρουσιαστούν συνταγές για όλα τα καθαριστικά που χρειάζεται ένα σπίτι. Θα μάθετε να φτιάχνετε γρήγορα τα δικά σας φυσικά καθαριστικά με ελάχιστο κόστος.  Αν φέρετε κάποιο κεσεδάκι για καλούπι (μικρό πλαστικό τάπερ, το πλαστικό του βιτάμ κλπ) θα πάρετε το σαπουνάκι σας και με ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι του νερού θα πάρετε το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό σας!

Θα ακολουθήσουν σε άλλες ημερομηνίες εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφής και εργαστήριο παρασκευής καλλυντικής κρέμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: