Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Από τον Οκτώβριο του 2016 καλλιεργούμε νόμιμα, με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, περισσότερα από 30 βότανα και αποστάζουμε μερικά από αυτά παίρνοντας εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Από τα χωράφια μας συλλέγουμε άλλα 40 περίπου αυτοφυή αγριόχορτα που έχουν θεραπευτική χρήση, ενώ από το γειτονικό μας βουνό Πάϊκο μαζεύουμε και μερικά ακόμη με ασφαλή και αειφορικό τρόπο. Για κατάλογο προϊόντων και πληροφορίες στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 μετά το μεσημέρι (από 14:00 ως 22:00)


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Δωρεάν Εργαστήριο παρακευής φυσικών καθαριστικών και χειροποίητου σαπουνιού


Ο Βοτανόκηπος διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο-εργαστήριο με θέμα:
  •  παρασκευή χειροποίητου σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο
  •  παρασκευή φυσικών καθαριστικών για το σπίτι
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Μεταναστών, στην Ερμού 23, στον 1ο όροφο. Το ραντεβού μας είναι στις 11:30 π.μ., την Κυριακή 12/2/2012. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη.
Στο θεωρητικό μέρος θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι παρασκευής σαπουνιού, η χρήση καλλυντικών και ειδικών ελαίων στην σαπωνοποιία, οι κίνδυνοι από τα συμβατικά απορρυπαντικά, τα φυσικά καθαριστικά και οι ιδιότητές τους.
Στο πρακτικό μέρος θα φτιάξουμε επί τόπου:
  • σαπούνι από τηγανέλαιο.
  • απορρυπαντικό πλυντηρίου
  • μαλακτικό ρούχων
  • υγρό για τα πιάτα
Επίσης θα παρουσιαστούν συνταγές για όλα τα καθαριστικά που χρειάζεται ένα σπίτι. Θα μάθετε να φτιάχνετε γρήγορα τα δικά σας φυσικά καθαριστικά με ελάχιστο κόστος.  Αν φέρετε κάποιο κεσεδάκι για καλούπι (μικρό πλαστικό τάπερ, το πλαστικό του βιτάμ κλπ) θα πάρετε το σαπουνάκι σας και με ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι του νερού θα πάρετε το απορρυπαντικό ή το μαλακτικό σας!

Θα ακολουθήσουν σε άλλες ημερομηνίες εργαστήριο παρασκευής κηραλοιφής και εργαστήριο παρασκευής καλλυντικής κρέμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: