Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Καθαριστικό Γενικής Χρήσης

Ξεχάστε τα Azax και όλα τα σχετικά καθαριστικά σφουγγαρίσματος που είναι υπεύθυνα για πολλές αλλεργίες, ερεθισμούς και δεν βιοδιασπώνται εύκολα. Φτιάξτε γρήγορα, εύκολα και οικονομικά το δικό σας καθαριστικό για πατώματα, μπαλκόνια, σκάλες κλπ. Θα χρειαστείτε μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και λευκό ξύδι ή μηλόξυδο. Η συνταγή μας:
·      Μισή κούπα λευκό ξύδι (120-150ml)
·      4 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα
·      Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια
Αρχικά ρίχνετε την μαγειρική σόδα σε 4 λίτρα νερό και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το ξύδι(ή μηλόξυδο) και μερικές σταγόνες(περίπου 20) από τα παρακάτω αιθέρια έλαια: Λεμόνι, Λεβάντα, Πορτοκάλι, Θυμάρι, Γκρέϊπφρουτ, Μέντα, Γιασεμί, Τεϊόδεντρο, Λουΐζα. Ανακατεύετε καλά και αρχίζετε το σφουγγάρισμα. Εναλλακτικά θα μπορούσατε να βάλετε 100ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, αντί για ξύδι. Αν θέλετε περισσότερο απολύμανση θα ρίξετε επιπλέον 1 με 2 κουταλιές βόρακα. Ο βόρακας όμως διαλύεται καλύτερα σε ζεστό νερό και άρα πρέπει να προηγηθεί η διάλυσή του σε λίγο ζεστό νερό. Το καθαριστικό αυτό καθαρίζει μια χαρά, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, αλλά έχει  και κάποιους περιορισμούς. Συγκεκριμένα: Δεν κάνει για μάρμαρα(λόγω του ξυδιού) και για κερωμένα πατώματα, αλουμίνια(λόγω της σόδας). Για όποια άλλη βρώμικη επιφάνεια χρησιμοποιήστε το άφοβα. Για άλατα, δύσκολες βρωμιές, ισχυρή απολύμανση θα επανέλθω με άλλο ποστ. Μπορείτε να αυξομειώστε λιγάκι την δοσολογία ανάλογα με την χρήση που θέλετε. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και άλλα αιθέρια, πέρα από αυτά που σας προτείνουμε, ή και συνδυασμούς τους. 
Καλό Φυσικό κ Υγιεινό Καθάρισμα!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ξύδι με τη σόδα δεν αλληλοεξουδετερώνονται?(οξύ-βάση)

Agkathi είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε
Η χημική αντίδραση που γίνεται όταν ρίχνω ξύδι στην μαγειρική σόδα είναι: CH3COOH + NaHCO3 --> CH3COONa + CO2 + H2O.
Παράγεται δηλαδή και CO2, για αυτό και οι φυσαλίδες. Η μαγειρική σόδα δεν είναι βάση, είναι ανθρακικό άλας!