Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Από τον Οκτώβριο του 2016 καλλιεργούμε νόμιμα, με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, περισσότερα από 30 βότανα και αποστάζουμε μερικά από αυτά παίρνοντας εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Από τα χωράφια μας συλλέγουμε άλλα 40 περίπου αυτοφυή αγριόχορτα που έχουν θεραπευτική χρήση, ενώ από το γειτονικό μας βουνό Πάϊκο μαζεύουμε και μερικά ακόμη με ασφαλή και αειφορικό τρόπο. Για κατάλογο προϊόντων και πληροφορίες στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 μετά το μεσημέρι (από 14:00 ως 22:00)


Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Λάδι για μασάζ

Tο αμυγδαλέλαιο είναι ένα εξαιρετικό λάδι για μασάζ που απορροφάται εύκολα από το δέρμα και δεν φράζει τους πόρους του. Είναι θρεπτικό, ενυδατικό, μαλακτικό, πλούσιο σε βιταμίνες και κατάλληλο για όλους τους τύπους δερμάτων. Επαναφέρει την φυσική λάμψη και μια νεανική φρεσκάδα στο δέρμα. Το ηλιέλαιο είναι ένα μαλακτικό έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους του ηλίανθου, πλούσιο σε πολυακόρεστα, φυσική πηγή Βοταμίνης Ε και αποτελεί μια άριστη βάση για έλαια μασάζ. Με τα 2 παραπάνω έλαια ως βάση και με προσθήκη μικρής ποσότητας βοτανόλαδου θυμαριού(εκχύλιση θυμαριού σε extra παρθένο ελαιόλαδο), καθώς και καροτέλαιου φτιάξαμε ένα λαδάκι για χαλαρωτικό, αναζωογονητικό μασάζ. Προσθέσαμε αιθέριο έλαιο λεβάντας(κυρίως) και θυμαριού. Το τελικό μείγμα αφήνει το δέρμα απαλό, λείο, λαμπερό, ξεκουράζει τους μυς και δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας και ηρεμίας. Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας. Στα 100μλ ελαίων προσθέτετε 20-22 σταγόνες αιθέρια έλαια  και ανακατεύετε πολύ καλά. Αφήνετε το μείγμα να ηρεμήσει για μια δυο μέρες και το βάζετε σε σκούρο μπουκαλάκι. Αποθηκεύεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: