Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Εργαστήρι παρασκευής φυσικών καθαριστικών στο στέκι μεταναστών / κοινωνικό κέντρο Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 3/11, στις 12.30μμ., στο στέκι μεταναστών (Ερμού 23, 1ος όροφος), η ομάδα του Βοτανόκηπου και η ομάδα φυσικών καθαριστικών του στεκιού, θα οργανώσουν εργαστήρι για την παρασκευή φυσικών καθαριστικών (για πιάτα, πάτωμα, τουαλέτα). Το εργαστήρι είναι ανοικτό για όποιον/α άλλον/η ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει. Σας περιμένουμε για καφεδάκι στο στέκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: