Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Lipstick με σπαθόλαδο!


Στην καρδιά του χειμώνα είναι συχνό φαινόμενο να σκάνε τα χείλη από το κρύο, τον αέρα και την ξηρή εσωτερική θερμότητα.  Με οδηγό την συνταγή της σπαθοαλοιφής και με αρκετά πειράματα, καταλήξαμε σε ένα lipstick που προστατεύει και θεραπεύει τα ευαίσθητα και σκασμένα χείλη.  Βασικό συστατικό του είναι το σπαθόλαδο, που οι περισσότεροι γνωρίζετε την θεραπευτική και επουλωτική του δράση. Στο lipstick που φτιάξαμε με το σπαθόλαδο παραγωγής μας αναμείξαμε σκόνη από βιολογικό κακάο και βούτυρο κακάο, πιστοποιημένο αμυγδαλέλαιο, βιολογικό κερί μέλισσας ως γαλακτοματοποιητή και ελάχιστο βιολογικό αιθέριο έλαιο λεβάντας. Φτιάξαμε και μια δεύτερη εκδοχή με επιπλέον, βούτυρο καριτέ και χωρίς αιθέριο έλαιο. Και τα δύο είναι 100% φυσικά και καθαρά προϊόντα, χωρίς ίχνος χημικού συντηρητικού και διατηρούνται αναλλοίωτα για δύο τουλάχιστον χρόνια. Η μονή προσοχή που χρειάζονται είναι η φύλαξή τους σε σκιερό μέρος και όχι στον ήλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: