Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Εργαστήριο Φυσικών Καθαριστικών στην Καλαμαριά


Την Παρασκευή 22 Μαρτίου θα παρουσιάσουμε σε δωρεάν εργαστήριο την παρασκευή απορρυπαντικού πλυντήριου και φυσικών καθαριστικών για το σπίτι. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσο των εργαστηρίων αυτάρκειας που διοργανώνει  η Κίνηση Πολιτών Καλαμαριάς. Η διεύθυνση είναι Σάντας 7 στην Καλαμαριά και θα αρχίσουμε στις 6:30 μ.μ. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει θεωρία και πράξη. Αν φέρετε ένα μισόλιτρο μπουκαλάκι του νερού θα πάρετε να δοκιμάσετε από το απορρυπαντικό που θα φτιάξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: