Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, Πεδίο Άρεως(πάρκο ΕΤ-3), 7/6 ως 9/6 ΘεσσαλονίκηΟ Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί για 3η συνεχή χρονιά τους πολίτες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στο Greenparty, τη μεγάλη οικολογική γιορτή της πόλης. Από τις 5-9 Ιουνίου 2013, στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως(απέναντι από την ΕΤ-3) θα πραγματοποιηθεί ένα πενθήμερο δράσεων αφιερωμένων στην προστασία του περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Στο Greenparty συμμετέχει και η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 7/6 (17:00-22:00), το Σάββατο 8/6(10:00-22:00) και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013(10:00-22:00). Θα υπάρχουν πάγκοι με Οικολογικά προϊόντα & Χειροτεχνήματα και θα πραγματοποιηθούν πολλά δωρεάν εργαστήρια(παρασκευής φυσικών απορρυπαντικών, σαμπουάν, κηραλοιφών, τυριού, χρήσης βοτάνων, μελισσοκομίας, αρωματοθεραπείας, χειροποίητων κατασκευών κλπ).


Περισσότερες πληροφορίες στο www.greenparty.grΔεν υπάρχουν σχόλια: