Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

2η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας - Γιαννιτσά 28 ως και 31/8/2014


Στο πάρκο του Πολύκεντρου Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί η 2η τοπική γιορτή Οικολογικής  Γεωργίας και Χειροτεχνίας από 28 ως και 31/8/2014. Η γιορτή περιλαμβάνει έκθεση βιολογικών προϊόντων, σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα, παιδικά παιχνίδια, συναυλίες, ομιλίες με θέματα τα τοπικά προβλήματα(μεταλλεία Πάϊκου, πηγές Αραβησσού, Λουδίας κλπ), προβολές, ποδηλατάδα και πολλά άλλα δρώμενα. Ο Βοτανόκηπος στηρίζει την Οικογιορτή και θα παρουσιάσει σε εργαστήριο την παρασκευή φυσικών απορρυπαντικών την Παρασκευή 29/8/2014, 12:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: