Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Τριανταφυλλιές στο βοτανόκηπο

Με μεγάλη καθυστέρηση, αφού μεσολάβησαν οι οικογιορτές της Άνοιξης και του Φθινοπώρου και οι ενδιάμεσες καλλιεργητικές (κυρίως συγκομιδή και ξήρανση) και μεταποιητικές εργασίες, θα σας παρουσιάσουμε κάποια θέματα του βοτανόκηπου και κάποιο φωτογραφικό υλικό.

Θα ξεκινήσουμε με κάποια μοσχεύματα τριανταφυλλιάς που μεταφυτεύσαμε στο βοτανόκηπο για να τις χρησιμοποιήσουμε κυρίως για ανθόνερο (ροδόνερο) που έχει πολλές καλλυντικές και μαγειρικές χρήσεις. Η μεταφύτευση στα τέλη του περασμένου Μάρτη.

Τα μητρικά φυτά από τα οποία πήραμε μοσχεύματα, είναι από παλιές παραδοσιακές ποικιλίες τριανταφυλλιάς (άνω των 50 ετών) που υπάρχουν στην αυλή του πατρικού σπιτιού στο χωριό και κάνουν μεγάλα άνθη με πολύ πλούσιο άρωμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: