Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Νεότερα από το χωράφι με τις αρόνιες

Οι αρόνιες που μεταφυτεύσαμε τον περασμένο χειμώνα (Γενάρη) ξεχειμώνιασαν χωρίς προβλήματα και οι μεγαλύτερες από αυτές δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την άνοιξη που κατέφτασε. Οι φωτογραφίες είναι από τον περασμένο Μάη, ενώ τον Σεπτέμβρη  γευτήκαμε και τους πρώτους καρπούς.

Οι καλοκαιρινές συνθήκες αποδείχτηκαν πιο αντίξοες καθώς τα 2-3 ποτίσματα που καταφέραμε να κάνουμε, αποδείχτηκε πως δεν ήταν αρκετά και έτσι είχαμε μερικές απώλειες (χάσαμε 3-4 από τα νεαρότερα φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: