Αφού μαζέψαμε την Λεβάντα μας και μαζί με την λεβάντα του φίλου μας του Αντώνη
πήγαμε να την αποστάξουμε. Η απόσταξη
(βιολογική) έγινε στη PANAROMA Ltd στο Χέρσο Κιλκίς που έχει τα προβλεπόμενα καζάνια από inox. Με την παρότρυνση του
υπεύθυνου κάναμε ξεχωριστή απόσταξη. Αυτό γιατί η λεβάντα που είχε μαζέψει ο
Αντώνης ήταν από ένα χωράφι που σπάρθηκε πριν 41 χρόνια! Η ποικιλία αυτή δεν υπάρχει σήμερα και άξιζε
τον κόπο για μια αυτόνομη απόσταξη. Τα περισσότερα ελληνικά φυτώρια έχουν την
ποικιλία lavanda angustifolia με αρκετή περιεκτικότητα σε καμφορά. Υποθέσαμε
ότι η γέρικη ποικιλία είναι πολύ πιθανό να διαφέρει και να έχει μοναδικές αναλογίες
στην ανάλυσή της. Το άρωμά της πάντως είναι εξαιρετικό, ξεχωριστό. Η ποσοτική της
απόδοση βέβαια(όντας γέρικη) ήταν πεσμένη σε σχέση με τον μέσο όρο ενός τυπικού
χωραφιού λεβάντας. Από βδομάδα κανονίσαμε να κάνουμε ποιοτική ανάλυση των
αιθέριων που πήραμε στο Πανεπιστήμιο, οπότε θα ξέρουμε αν και η υπόθεσή μας είναι
σωστή.
Πολυ καλη προσπαθεια και ευχομαι καλη συνεχεια. Επειδη σας διαβαζω θα ειχε ενδιαφερον να αναφερατε και για τα αποτελεσματα των αναλυσεων αν θελετε και αν σας ειναι ευκολο .Ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιάννα μπορούμε να σου τα στείλουμε αν θέλεις, επικοινώνησε στο μειλ του βοτανόκηπου
ΑπάντησηΔιαγραφή