Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Χειμωνιάτικες προετοιμασίες για νέα σπορά αρωματικών φαρμακευτικών φυτών

Στο βιολογικά πιστοποιημένο χωράφι μας πρόκειται να σπείρουμε νέα βότανα, είτε από βιολογικά μοσχεύματα είτε από βιολογικά πιστοποιημένους σπόρους. Πριν αρχίσουν να βγαίνουν τα αγριόχορτα στρώνουμε γεωύφασμα, ώστε να αναπτυχθούν ταχύτερα και χωρίς ζιζάνια τα φυτά που θα σπείρουμε. Προκειμένου να "στερεώσουμε" το γεωύφασμα "καρφώνουμε" γαλβανιζέ χοντρό σύρμα σε σχήμα "Π", ώστε να το συγκρατεί από τον αέρα και να παραμένει σταθερό. Μερικές πέτρες από πάνω του εγγυώνται ακόμη περισσότερο την σταθερότητά του. Μερικά μεγαλωμένα και ανθεκτικά μοσχεύματα τα φυτεύουμε ήδη αφού δεν προβλέπονται ισχυρές παγωνιές από εδώ και πέρα

Παράλληλα δημιουργούμε νέα μοσχεύματα από βιολογικά μητρικά φυτά, όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο, λεβάντα, ρίγανη, τσάι βουνού, μαντζουράνα, ελίχρυσο, θρούμπι, δίκταμο, φλισκούνι. Προμηθευτήκαμε κατάλληλη βιολογική τύρφη και αντί για ορμόνη ριζοβολίας, "βουτάμε" τα νεαρά κλαδάκια  σε μείγμα μελιού με νερό. Το "νερόμελο" είναι ένας απλός, φυσικός και πολύ αποτελεσματικός τρόπος  για την πλούσια  ριζοβολία των μοσχευμάτων.

Προμηθευτήκαμε επίσης βιολογικούς σπόρους Αρτεμισίας, Μελισσόχορτου, Δυόσμου, Χαμομηλιού, Τσουκνίδας, Αχιλλέας και τις επόμενες μέρες που θα ανέβει η βραδινή θερμοκρασία θα προχωρήσουμε στην απευθείας σπορά τους στο χωράφι.

 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου