Αγαπημένα δικά μου : Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμαράκι. Οτιδήποτε μαγειρεύω τα χρησιμοποιώ, μόνο στα τοστ δεν βάζω! Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Ξεπλένουμε το υλικό μας (κρέας κόκκινο ή χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά κ.λ.π), λαδώνουμε και αλατίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βότανά μας, είτε φρέσκα (τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα), είτε αποξηραμένα. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα σημεία. Βασική λεπτομέρεια στο μαρινάρισμα ψαριού: προσθέτουμε βότανα και μέσα στην κοιλιά και μέσα στο κεφάλι του ψαριού, όχι μόνο περιμετρικά! Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα για να γίνει το πάντρεμα γεύσεων και αρώματος. Εννοείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο καλύτερα. Αν βέβαια διαλέξετε πολύ χρόνο πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε ψυγείο. Μετά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα απολαμβάάάάάνουμε! Έχω παρατηρήσει στις παρέες μας ότι αρκετοί δεν τρώνε τα βότανα. Όλη η νοστιμιά είναι ακριβώς εκεί. Φασκόμηλο στη σχάρα, δεντρολίβανο κατσαρόλας, αλατισμένο θυμάρι, φασκομηλένια μελιτζάνα, όλα τους είναι μούρλια! Δοκιμάστε να τα φάτε, δεν θα το μετανιώσετε!.........
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου