Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
Παραδοσιακή Κεραλοιφή για αλλεργίες
Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
Σαπούνι για μαλλιά
Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011
Γαρίδες με Λουΐζα
Μαρινάρισμα με βότανα
Αγαπημένα δικά μου : Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμαράκι. Οτιδήποτε μαγειρεύω τα χρησιμοποιώ, μόνο στα τοστ δεν βάζω! Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Ξεπλένουμε το υλικό μας (κρέας κόκκινο ή χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά κ.λ.π), λαδώνουμε και αλατίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βότανά μας, είτε φρέσκα (τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα), είτε αποξηραμένα. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα σημεία. Βασική λεπτομέρεια στο μαρινάρισμα ψαριού: προσθέτουμε βότανα και μέσα στην κοιλιά και μέσα στο κεφάλι του ψαριού, όχι μόνο περιμετρικά! Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα για να γίνει το πάντρεμα γεύσεων και αρώματος. Εννοείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο καλύτερα. Αν βέβαια διαλέξετε πολύ χρόνο πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε ψυγείο. Μετά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα απολαμβάάάάάνουμε! Έχω παρατηρήσει στις παρέες μας ότι αρκετοί δεν τρώνε τα βότανα. Όλη η νοστιμιά είναι ακριβώς εκεί. Φασκόμηλο στη σχάρα, δεντρολίβανο κατσαρόλας, αλατισμένο θυμάρι, φασκομηλένια μελιτζάνα, όλα τους είναι μούρλια! Δοκιμάστε να τα φάτε, δεν θα το μετανιώσετε!.........
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
Κρύο τσάι Λουΐζας
Update 06/2012: Αντί για μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα στέβιας, που είναι ακόμη πιο υγιεινά. Το δοκιμάσαμε και είναι τέλειο. Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορους γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποίοι είναι έως και 450 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, χωρίς θερμίδες, κατάλληλη για το ψήσιμο και το μαγείρεμα και επειδή η στέβια δεν επηρεάζει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, είναι επίσης ιδανική για διαβητικούς και άτομα που θέλουν ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες. Περισσότερα εδώ:
http://www.biostevia.gr/idiotites/