Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Παραδοσιακή Κεραλοιφή για αλλεργίες

Κεραλοιφή για αλλεργίες, εκζέματα και ξηρές επιδερμίδες. Περιέχει βοτανόλαδα καλέντουλας, μελισσόχορτου, μολόχας, άρκτιου, γάλλιου κλπ, καθώς και σησαμέλαιο, λάδι αβοκάντου, άλλα ειδικά θεραπευτικά έλαια, κερί μέλισσας. Μοσχοβολάει λεβάντα, περιέχει 4 συνολικά πιστοποιημένα αιθέρια έλαια και φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως και η σπαθοαλοιφή. Ενδείκνυται για δερματικές παθήσεις, εκζέματα, ψωρίαση, σπυράκια, αλλεργία, ξηροδερμία, σκασμένα χείλη, συγκάματα. Χρόνος απορρόφησης περίπου 5 λεπτά. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και σε σκιερό μέρος για 1,5 χρόνο. Δεν περιέχει κανένα συντηρητικό!


Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σαπούνι για μαλλιά

Φτιάξαμε ένα σαπούνι ειδικά για μαλλιά, χρησιμοποιώντας βοτανόλαδα από βότανα που τα φροντίζουν,  λάδι καρύδας για περισσότερο αφρό και άλλα θεραπευτικά και ευεργετικά για τα μαλλιά έλαια. Επειδή το κύριο συστατικό που χρησιμοποιήσαμε είναι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (και στα βοτανόλαδα), γνωστό για τις ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητές του, πλούσιο σε βιταμίνη Α και Ε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε όλο το σώμα. Το σαπούνι μας τονώνει και σκουραίνει τα μαλλιά, βοηθάει στην ανάπτυξη της τριχοφυΐας, δρα κατά της πιτυρίδας, είναι ενυδατικό, για ευαίσθητες επιδερμίδες, κατά της ξηροδερμίας. Κάνει πλούσια μαλλιά, γεμάτα υγεία και λάμψη. Έχει ισχυρές καθαριστικές ιδιότητες και δημιουργεί αρκετό αφρό, λόγω του ελαίου καρύδας. Έχει μια βελούδινη αίσθηση, είναι ήπιο για ευαίσθητες επιδερμίδες και έχει ένα ελαφρύ άρωμα από αιθέρια έλαια. Κατά την παρασκευή του, τοποθετήθηκε σε καλούπια των 60 ως 120γρ και θα ωριμάσει για 2 μήνες περίπου. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Γαρίδες με Λουΐζα

Ένα άλλο βότανο που με αιφνιδίασε ευχάριστα στην γεύση είναι η Λουΐζα. Κυρίως σε θαλασσινά: όστρακα, γαρίδες , καραβίδες κ.λ.π. Μαρινάρουμε τις γαρίδες σε λάδι ,αλάτι και φύλλα Λουΐζας. Τις αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε. Δοκιμάστε τα αλευρωμένα και τηγανισμένα φύλλα Λουΐζας, τραγανά και πεντανόστιμα! Τολμήστε πειραματισμούς και με βότανα τις αρεσκείας σας. Είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα!......... και μην ξεχάσετε να με ενημερώσετε!

Μαρινάρισμα με βότανα


Αγαπημένα δικά μου : Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμαράκι. Οτιδήποτε μαγειρεύω τα χρησιμοποιώ, μόνο στα τοστ δεν βάζω! Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Ξεπλένουμε το υλικό μας (κρέας κόκκινο ή χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά κ.λ.π), λαδώνουμε και αλατίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βότανά μας, είτε φρέσκα (τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα), είτε αποξηραμένα. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα σημεία. Βασική λεπτομέρεια στο μαρινάρισμα ψαριού: προσθέτουμε βότανα και μέσα στην κοιλιά και μέσα στο κεφάλι του ψαριού, όχι μόνο περιμετρικά! Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα για να γίνει το πάντρεμα γεύσεων και αρώματος. Εννοείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο καλύτερα. Αν βέβαια διαλέξετε πολύ χρόνο πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε ψυγείο. Μετά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα απολαμβάάάάάνουμε! Έχω παρατηρήσει στις παρέες μας ότι αρκετοί δεν τρώνε τα βότανα. Όλη η νοστιμιά είναι ακριβώς εκεί. Φασκόμηλο στη σχάρα, δεντρολίβανο κατσαρόλας, αλατισμένο θυμάρι, φασκομηλένια μελιτζάνα, όλα τους είναι μούρλια! Δοκιμάστε να τα φάτε, δεν θα το μετανιώσετε!.........

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κρύο τσάι Λουΐζας


Για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αντί για τα συσκευασμένα ice-tea, σας προτείνουμε ένα φυσικό και υγιεινό ξεδιψαστικό. Ρίχνουμε στην τσαγιέρα 20 μεγάλα αποξηραμένα φύλλα λουΐζας και μια κούπα βραστό νερό. Το αφήνουμε 10 λεπτά, μετά σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι του ενός λίτρου. Προηγουμένως έχουμε γεμίσει τα ¾ του μπουκαλιού με κρύο νερό (μην σπάσει το μπουκάλι) και έχουμε στύψει μισό λεμόνι (ή και lime). Το βάζουμε στο ψυγείο  και μόλις κρυώσει έχουμε ένα super δροσιστικό τσάι λουΐζας. Ξεδιψάει, είναι χωνευτικό, γεμάτο θρεπτικά στοιχεία και αδυνατίζει! Σκέτη απόλαυση και μοσχοβολάει. Αν είστε του γλυκού καφέ, τότε βάλτε και 2-3 κουταλιές μαύρης ζάχαρης ή μέλι (πριν, όταν είναι ζεστό, για να διαλυθεί).
στην υγειά σας!
Update 06/2012:  Αντί για μαύρη ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα στέβιας, που είναι ακόμη πιο υγιεινά.  Το δοκιμάσαμε και είναι τέλειο. Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορους γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποίοι είναι έως και 450 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη. Η στέβια είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία, χωρίς θερμίδες, κατάλληλη για το ψήσιμο και το μαγείρεμα και επειδή η στέβια δεν επηρεάζει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα, είναι επίσης ιδανική για διαβητικούς και άτομα που θέλουν ακολουθούν μια δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες. Περισσότερα εδώ:
http://www.biostevia.gr/idiotites/

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Νόστιμο Δροσιστικό Νερό!

Κόβουμε μερικά βλαστάρια με φρέσκα φύλλα δυόσμου από την γλάστρα μας ή από τον μπαξέ μας (όχι από τον πολυψεκασμένο της λαϊκής), τα καλοπλένουμε  και αφού τα «σπάσουμε» λιγάκι τα ρίχνουμε σε γυάλινη κανάτα (ή μπουκάλι) γεμάτη με νερό. Τα σπασμένα φύλλα του δυόσμου αποθέτουν γρήγορα το άρωμα, την φρεσκάδα και την νοστιμιά τους. Επιπλέον στύβουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει πίνουμε, ξεδιψάμε και απολαμβάνουμε. ¨Ένα απλό, φυσικό, υγιεινό και νόστιμο δροσιστικό!