Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τονωτικό μαλλιών (μάσκα)


Στα χρόνια τα παλιά οι γιαγιάδες μας άπλωναν ελαιόλαδο στα ταλαιπωρημένα τους μαλλιά για να δυναμώσουν. Με αφετηρία αυτή την εμπειρία φτιάξαμε ένα τονωτικό λάδι για τα μαλλιά με βάση  βοτανόλαδα από βότανα ειδικά για μαλλιά (έγχυμα σε δικό μας βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης). Πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τρέφει, δυναμώνει και περιποιείται τα μαλλιά. Ενισχύει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας, βοηθάει στην αντιμετώπιση της ψαλίδας και ενισχύει την δομή της τρίχας. Ιδιαίτερα ευεργετικό στα ταλαιπωρημένα από τη θάλασσα και τον ήλιο μαλλιά. Απλώνετε το λάδι και κάνετε μασάζ για μερικά λεπτά στις ρίζες των μαλλιών. Τυλίγετε με μια πετσέτα τα μαλλιά σας, περιμένετε τουλάχιστον  μισή ώρα και μετά λούζεστε. Φροντίσαμε και για την μυρωδιά του ρίχνοντας μερικές σταγόνες ειδικών αιθέριων ελαίων. Συσκευασία των 100ml σε σκούρο μπουκαλάκι. Δεν περιέχει κανένα συντηρητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: