Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφίες από την 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Παρ-όλες τις δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες που υπήρχαν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι Θεσ/νικης. Αν ο καιρός βοηθούσε λιγάκι παραπάνω, ειδικά την Κυριακή (που είχε απότομο και τσουχτερό κρύο), θα ΄ταν πολύ καλύτερα. Πέρασε αρκετός κόσμος, ξεναγήθηκε στο Δέλτα, ενημερώθηκε για το οικοσύστημα της περιοχής και τα προβλήματά του και γενικά το ευχαριστήθηκε! Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να γίνει θεσμός αυτή η Οικογιορτή.
Ο Βοτανόκηπος ήταν εκεί με το stand του και τα εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού και κηραλοιφής. Υπήρχε μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για τα εργαστήρια αυτά και ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να φτιάχνεται τα σαπούνια σας και τις κρέμες σας. Υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε τα εργαστήρια αυτά και το χειμώνα σε κλειστό χώρο στην Θεσ/νικη. Θα υπάρχει σχετική ενημέρωση, πιστεύουμε σύντομα!

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν στην γιορτή αυτή (από τους επισκέπτες ως τους παραγωγούς) και ειδικά τα παιδιά από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού και Γαλλικού Ποταμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση πασόκ & νδ αποφάσισε να δώσει μια τεράστια περιοχή στον νομό κιλκίς (στα κρούσια) για να γίνει χρυσορυχείο. Απο τα Κρούσια πηγάζουν πολλοί παραπόταμοι του Γαλλικού. Δεν σας βλέπω να κάνετε 2η ή τρίτη οικογιορτή με υδράργυρο και κυάνιο στο νερά του Γαλλικού.

Agkathi είπε...

Οι πολίτες του Κιλκίς, η τοπική κοινωνία, αντιδρά. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν και θέλουν την στήριξη όλων μας. Οι πολίτες της Χαλκιδικής,έδειξαν τον δρόμο και πριν λίγες μέρες έδιωξαν την "Ελληνικός Χρυσός" από το όρος Κάκαβος.