Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Φωτογραφίες από την 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Παρ-όλες τις δύσκολες συνθήκες και συγκυρίες που υπήρχαν ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι Θεσ/νικης. Αν ο καιρός βοηθούσε λιγάκι παραπάνω, ειδικά την Κυριακή (που είχε απότομο και τσουχτερό κρύο), θα ΄ταν πολύ καλύτερα. Πέρασε αρκετός κόσμος, ξεναγήθηκε στο Δέλτα, ενημερώθηκε για το οικοσύστημα της περιοχής και τα προβλήματά του και γενικά το ευχαριστήθηκε! Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και να γίνει θεσμός αυτή η Οικογιορτή.
Ο Βοτανόκηπος ήταν εκεί με το stand του και τα εργαστήρια παρασκευής σαπουνιού και κηραλοιφής. Υπήρχε μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για τα εργαστήρια αυτά και ελπίζουμε να βοηθήσαμε ώστε να μπορείτε και μόνοι σας να φτιάχνεται τα σαπούνια σας και τις κρέμες σας. Υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε τα εργαστήρια αυτά και το χειμώνα σε κλειστό χώρο στην Θεσ/νικη. Θα υπάρχει σχετική ενημέρωση, πιστεύουμε σύντομα!

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν στην γιορτή αυτή (από τους επισκέπτες ως τους παραγωγούς) και ειδικά τα παιδιά από το Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Αξιού και Γαλλικού Ποταμού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση πασόκ & νδ αποφάσισε να δώσει μια τεράστια περιοχή στον νομό κιλκίς (στα κρούσια) για να γίνει χρυσορυχείο. Απο τα Κρούσια πηγάζουν πολλοί παραπόταμοι του Γαλλικού. Δεν σας βλέπω να κάνετε 2η ή τρίτη οικογιορτή με υδράργυρο και κυάνιο στο νερά του Γαλλικού.

Agkathi είπε...

Οι πολίτες του Κιλκίς, η τοπική κοινωνία, αντιδρά. Κάτι περισσότερο θα ξέρουν και θέλουν την στήριξη όλων μας. Οι πολίτες της Χαλκιδικής,έδειξαν τον δρόμο και πριν λίγες μέρες έδιωξαν την "Ελληνικός Χρυσός" από το όρος Κάκαβος.