Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

"Μηχανή" για συνταγές Σαπουνιών

Στο παρακάτω link θα βρείτε υπολογιστική "μηχανή" για συνταγές σαπουνιών.
http://www.cranberrylane.com/calculator.htm Είναι σε μεγάλο ποσοστό αξιόπιστη, αν και μερικές φορές βρήκαμε λαθάκια. Είναι όμως free και για αρχή μπορείτε να την εμπιστευτείτε. Επίσης βρήκαμε στο internet και έτοιμο σχετικό λογισμικό, αλλά  όχι free και για αυτό δεν το δημοσιοποιούμε! Στα σχέδιά μας, όταν βρούμε χρόνο, είναι να φτιάξουμε κάτι σχετικό. Στο blog αυτό οι συνταγές που δημοσιεύουμε είναι έγκυρες και δοκιμασμένες πολλές φορές και θα φροντίσουμε να εμπλουτίζονται.

1 σχόλιο:

rainmaria είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.