Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Εργαστήριο Παρασκευής Σαπουνιού την 20/11/11

Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε το εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού στην Οικογιορτή του Γαλλικού ποταμού και την επιθυμία πολλών φίλων να επαναληφθεί, η Ομάδα του Βοτανόκηπου επανέρχεται δριμύτερη. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Στέκι Μεταναστών - Ερμού 23, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -12 μεσημέρι, διοργανώνεται εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο.Το εργαστήριο θα έχει θεωρία και πράξη. Στο θεωρητικό μέρος θα παρουσιαστούν οι μέθοδοι παρασκευής σαπουνιού, η χρήση καλλυντικών και ειδικών ελαίων στην σαπωνοποιία και άλλα μυστικά του χειροποίητου σαπουνιού. Στο πρακτικό μέρος θα φτιάξουμε επί τόπου σαπούνι από τηγανέλαιο. Το τηγανισμένο λάδι είναι ανακυκλώσιμο, δεν πετιέται στα σκουπίδια και γίνεται ένα άριστο καθαριστικό σαπούνι με σχεδόν μηδενικό κόστος. Όσο για τα εξειδικευμένα σαπούνια θα τα πούμε από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: