Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Από το φυτώριο στο χωράφι – Η μεταφύτευση ξεκίνησε!
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσουμε τη μεταφύτευση των φυτών που φιλοξενούσαμε στο μικρό μας φυτώριο αλλά και αυτών που προμηθευτήκαμε, στην τελική τους θέση στο χωράφι. Μετά από αρκετή προετοιμασία για να μεταφερθούν εγκαίρως τα φυτά στο χωριό και τη σχετική αγωνία για την εξέλιξη του καιρού, όλα ήταν έτοιμα στην ώρα τους και όλοι μας γεμάτοι ανυπομονησία για να ξεκινήσουμε το καινούριο έργο!

Τελικά ο καιρός βοήθησε μόνο το Σάββατο και έτσι καταφέραμε να μεταφυτεύσουμε, πιο πολύ παίζοντας και μαθαίνοντας, τις τρεις πρώτες σειρές και να λάβουμε όλοι και όλες, μικροί και μεγάλοι το βάπτισμα και τη χαρά του καλλιεργητή!
Φυτεύτηκαν λοιπόν, μια σειρά ρίγανες, μια σειρά φασκόμηλα και μερικά σπαθόχορτα και θυμάρια. Στην επόμενη ευκαιρία θα φυτευτούν οι λεβάντες, τα δενδρολίβανα, οι αψιθιές και θα συμπληρωθούν οι γραμμές με τα σπαθόχορτα και τα θυμάρια.
Μένουν επίσης να φυτευθούν κάποιες ριζούλες θαμνοειδή (ιπποφαές, μύρτιλο, γκότζι κλπ) που προμηθευτήκαμε για να τα καλλιεργήσουμε πιλοτικά αλλά και να δούμε πιο συγκεκριμένα το ζήτημα της περίφραξης, ή καλύτερα της οριοθέτησης του χωραφιού από τις γειτονικές καλλιέργειες για να αποφύγουμε οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες επιδράσεις (ψεκασμούς κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: