Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Αγροτεχνολογία "ανοιχτού κώδικα": Μία ενδιαφέρουσα πρόταση


Στις ομολογουμένως δύσκολες, εποχές που διανύουμε γενικότερα αλλά και ειδικότερα σαν αγροτικός τομέας επιβάλλεται να έχουμε τα μάτια μας (και κυρίως το μυαλό μας) ανοιχτά σε νέες ιδέες και προτάσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην ελάφρυνση των αγροτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για γεωργικά μηχανήματα. Όχι, όμως, για κάποιο καινούριο μηχάνημα της Χ ή Υ εταιρείας αλλά για ένα πρότζεκτ μέσω του οποίου θα διατίθενται ελεύθερα (και δωρεάν) σχέδια για τα μηχανήματα αυτά.
Ο λόγος για την “αγροτεχνολογία ανοιχτού κώδικα” που πήρε διαστάσεις από τη πρωτοβουλία μιας ομάδας Αμερικάνων μηχανικών και αγροτών, με επικεφαλής τον Marcin Jakubowski. Αυτό που συμβαίνει πιο απλά είναι πως αυτές οι ομάδες ξεκλειδώνουν τον κώδικα για τα σχέδια για αγροτικά μηχανήματα, επιτρέποντας στον καθένα να κατασκευάσει το δικό του τρακτέρ ή μηχάνημα συγκομιδής σοδειάς από το μηδέν.
Στη περίπτωση της ομάδας του Μάρσιν Τζακουμπόβσκι, έχουμε πλέον Ανοιχτό Κώδικα, για παραπάνω από 50 γεωργικά μηχανήματα. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση στα σχέδια και να κατασκευάσει δικό του μηχάνημα, χωρίς τη μεσολάβηση εταιρειών και μεσαζόντων που εκτοξεύουν τη τελική τιμή στα ύψη.
Πηγή: http://www.agri.gr/site/ereina-panepistimio/agrotexnologia-anoixtou-kodika-mia-endiaferousa-protasi.html
Για περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα της ομάδας: 
http://opensourceecology.org/wiki/Global_Village_Construction_Set

Δεν υπάρχουν σχόλια: