Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ενδιαφέρον σεμινάριο για αρωματικά φυτά

Σεμινάριο με θέμα "Εισαγωγή στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών" διοργανώνει η Γεωπονική σχολή του ΑΠΘ το Σαββατοκύριακο  28/29 Απριλίου 2012 στο Αγρόκτημα της στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης. Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε παραγωγούς όσο και σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Υπάρχει κόστος και είναι 120ευρώ για 16 ώρες. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, αλλά θα περιμέναμε ειδικά από το Πανεπιστήμιο να διοργανώνει τέτοια σεμινάρια πιο συχνά και κυρίως δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.aromaticplants.web.auth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: