Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

2ο GREEN PARTY, Θεσσαλονίκη-Πάρκο πεδίου του Άρεως, 5 - 10 Ιουνίου 2012


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 2ο GREEN PARTY στο πάρκο του πεδίου του Άρεως(απέναντι από την ΕΤ3) από 5 ως και 10 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας, θεατρική οικολογική παράσταση, εργαστήρια παρασκευής προϊόντων, την «Οικογιορτή» & «Ευ-Ζην» με έκθεση αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων από όλη την Ελλάδα, την ημέρα ενέργειας, μουσική βραδιά κλπ. Με την «Οικογιορτή» συμμετέχει και ο Βοτανόκηπος από την Παρασκευή 8/6 ως και την Κυριακή 10/6. Επίσης το Σάββατο 9/6 το απόγευμα θα δείξουμε σε δωρεάν εργαστήριο την παρασκευή φυσικών οικολογικών καθαριστικών για το σπίτι. Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: