Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

2η γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας-γίνεται κι αλλιώς

Το τριήμερο 28 με 30 Σεπτεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο της Νέας Ελβετίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, η 2η γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας. Από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχουν πάγκοι με οικολογικά - καθαρά προϊόντα και είδη χειροτεχνίας. Η γιορτή περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια, συζητήσεις, διαφορές σχετικές εκδηλώσεις και μουσική. Ο Βοτανόκηπος θα είναι εκεί με τα βοτάνια του και θα δείξει σε δωρεάν εργαστήριο το απόγευμα της Κυριακής, την παρασκευή φυσικών καθαριστικών κ απορρυπαντικών για το σπίτι. Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: