Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Ο βοτανόκηπος στις γιορτές της γης στη Βλάστη

Για μια ακόμη χρονιά οι γιορτές της γης μας καλούν να "ζήσουμε και πάλι μαζί ένα διαφορετικό τετραήμερο στη φύση, να ζωντανέψουμε και πάλι την ελεύθερη κοινότητά μας, να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε όλοι μαζί. Εκεί, στο πανέμορφο, αλλά και τόσο φιλόξενο, φυσικό τοπίο της Βλάστης Κοζάνης".

Ο βοτανόκηπος συμμετέχει και φέτος στο Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, δίπλα στον συναυλιακό χώρο. Θα διοργανώσουμε επίσης ένα εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού για παιδιά (με σαπουνόμαζα γλυκερίνης, φυσικά χρώματα και αιθέρια έλαια) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του παιδότοπου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό φεστιβάλ εδώ: http://oikotopia.gr/EarthFestival-gr.htm 

Δεν υπάρχουν σχόλια: