Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Σπορείο προβλάστησης σπόρων

Βίντεο με σπορείο προβλάστησης σπόρων ντομάτας και καλοκαιρινών φυτών. Θα δείτε ένα σύντομο τρόπο φυτρώματος των σπόρων (π.χ. για ντομάτα μόλις 3 μέρες και όχι 5 όπως γράφει εκ παραδρομής). Η όλη ιδέα είναι του φίλου μας του Μάκη, μας άρεσε και σας την παρουσιάζουμε. Όπως μας εξήγησε το ζεστό περιβάλλον μπορεί να είναι μια θέση δίπλα στο καλοριφέρ ή ακόμη και η ηλεκτρική σας κουζίνα στους 20 βαθμούς. 

https://www.youtube.com/watch?v=w3f9YJcNBR4

Δεν υπάρχουν σχόλια: