Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

Σεμινάρια για Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά από το ΑΠΘΗ Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και στήριξης των νέων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, συνεχίζει τη συνεργασία της,  στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος»,  με  το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας  ( το χρονικό διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2014)  σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης διάρκειας 50 ωρών το καθένα, για  νέους ηλικίας  24 έως και 40 ετών, στα εξής αντικείμενα:

1.      Αρωματικά  - Φαρμακευτικά Φυτά (για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ)

2.      Ίδρυση μικρών κτηνοτροφικών μονάδων οικογενειακού τύπου- παραγωγή ποιοτικών προϊόντων (για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ)

3.      Μελισσοκομία (για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ)Τα σεμινάρια 1 και 2 θα ξεκινήσουν στις 1 Απριλίου  2014 και το  σεμινάριο 3 θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου 2014,  με συμμετοχή είκοσι ατόμων ανά αντικείμενο.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα γίνεται, από την Πέμπτη 06.03.2014 έως και τη Δευτέρα  24.03.2013 και ώρα 13:00 μ.μ. , ηλεκτρονικά στο  e-mail: a.katsarou@neagenia.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο για ένα αντικείμενο.

Σε περίπτωση  υποβολής μεγαλύτερου αριθμού αιτήσεων από τον αριθμό συμμετεχόντων που προβλέπεται, θα πραγματοποιηθεί δημόσια κλήρωση. Σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί προτεραιότητα σε άνεργους νέους.

Οι εκπαιδευόμενοι θα καταβάλλουν ποσό συμμετοχής 50€ (πενήντα ευρώ), που θα κατατεθεί σε λογαριασμό Τραπέζης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. 
Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση στο παρακάτω λινκ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: