Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

6η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στο πάρκο της Νέας Ελβετίας στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, από 7 ως και 9/10/2016. Θα είναι ανοιχτά από 10π.μ. ως 12μ.μ. και με δωρεάν είσοδο.  Θα έχει έκθεση με Οικολογικά προϊόντα και χειροτεχνήματα, ομιλίες - συζητήσεις, εργαστήρια, συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά και αρκετές άλλες δράσεις. Ο Βοτανόκηπος θα είναι εκεί. Σας περιμένουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: