Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Εκδρομή στον Βοτανόκηπο


Την Κυριακή 15/5/2011 μια μεγάλη παρέα με τους φίλους μας από τους Ομοτράπεζους και όχι μόνο, μας επισκέφτηκαν στο χωριό μας. Τους ξεναγήσαμε στον μπαξέ και στα βότανά μας, φτιάξαμε σαπούνι με την ψυχρή μέθοδο και ενυδατική-θρεπτική κρέμα με σπαθόλαδο και χαμομηλόλαδο. Παίξαμε μικροί και μεγάλοι, φάγαμε και τσουγκρίσαμε, κουβεντιάσαμε και χαλαρώσαμε. Φεύγοντας όλοι πήρανε από μια κρεμούλα, ενώ ένα σαπουνάκι θα σας έρθει παιδιά μέσα στις επόμενες μέρες (λίγο υπομονή, πρέπει να σκληρύνει).

Δεν υπάρχουν σχόλια: