Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Συσκευασία καλλυντικής κρέμας

Αφού φτιάξετε την κρεμούλα σας θα πρέπει κάπου να την βάλετε. Να προτιμάτε πάντα γυάλινη συσκευασία ή ειδικό πλαστικό βαζάκι, χωρίς τοξικές ουσίες. Τα περισσότερα πλαστικά περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, π.χ. φαλικούς εστέρες, που μεταναστεύουν σε λιπαρό περιεχόμενο πολύ εύκολα. Άρα όταν αλείφουμε την κρέμα στο πρόσωπο ή στο σώμα μας βάζουμε και λίγο από τις επικίνδυνες ουσίες.Η παραπάνω συμβουλή αφορά και τις λιπαρές τροφές. Είναι πολύ επικίνδυνη η πλαστική συσκευασία στο λάδι, στα γαλακτομικά, στα βούτυρα και γενικά στις λιπαρές τροφές. Εξαίρεση αποτελούν οι συσκευασίες pet, που είναι πιο προσεγμένες. Για τις κρεμούλες μας λοιπόν, δεν ρισκάρουμε με αγνώστου προέλευσης πλαστικά βαζάκια και επιλέγουμε τα γυάλινα, που είναι ακίνδυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: