Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χαμομήλι, ο γιατρός των φυτών

Γνωστό και ως ο «γιατρός» των φυτών, αφού τα ασθενικά φυτά δυναμώνουν όταν δίπλα τους έχει χαμομήλι. Βοηθάει προληπτικά στην αντιμετώπιση αρκετών μυκητιάσεων. Το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο πλούσια φυτά σε ασβέστιο και κάλιο, ενώ έχει και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Είναι δυναμωτικό όλων των φυτών και από τα καλύτερα φυσικά λιπάσματα. Στα μικρά φυτά(σπορόφυτα) αποτρέπει την ριζοκτονία. Χρησιμοποιείται σαν ενισχυτικό για την χουμοποίηση της κοπριάς και του κομπόστ. Βελτιώνει τη γεύση αρκετών κηπευτικών, όπως των κρεμμυδιών, των λάχανων, των αγγουριών, αλλά και την ποιότητα των αιθέριων ελαίων στα βότανα.

Τρόποι Παρασκευής-Έγχυμα

Σε κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέστε 50 gr ξηρά άνθη χαμομηλιού και κατεβάστε από την φωτιά. Αφήστε το με κλειστό το καπάκι για 12-15 λεπτά. Αφού σουρώσετε, αραιώστε σε κρύο νερό ώστε το τελικό μίγμα να είναι 5-7 κιλά. Ψεκάστε άμεσα ρίζες και φύλλα, γιατί περνώντας ο χρόνος εξασθενεί. Άφοβα επαναλαμβάνετε μετά από 2-3 μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: