Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

Αρωματικό εντομοαπωθητικό πουγκί

Αρωματικό εντομοαπωθητικό
πουγκί. Το κρεμάμε στις ντουλάπες με τα ρούχα καθώς και στα συρτάρια. Διώχνει τον σκώρο και όχι μόνο. Χρησιμοποιώντας μια σειρά από εντομοαπωθητικά βότανα μπορείτε να φτιάξετε πολλούς και με διαφορετικό άρωμα συνδυασμούς. Προτείνουμε να έχουν οπωσδήποτε λεβάντα και αψιθιά. Άλλα κατάλληλα βότανα: φασκόμηλο,βασιλικός, μέντα, δυόσμος, αρμπαρόριζα, θυμάρι. Τα ανανεώνουμε κάθε χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: