Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Νόστιμο Δροσιστικό Νερό!

Κόβουμε μερικά βλαστάρια με φρέσκα φύλλα δυόσμου από την γλάστρα μας ή από τον μπαξέ μας (όχι από τον πολυψεκασμένο της λαϊκής), τα καλοπλένουμε  και αφού τα «σπάσουμε» λιγάκι τα ρίχνουμε σε γυάλινη κανάτα (ή μπουκάλι) γεμάτη με νερό. Τα σπασμένα φύλλα του δυόσμου αποθέτουν γρήγορα το άρωμα, την φρεσκάδα και την νοστιμιά τους. Επιπλέον στύβουμε μερικές σταγόνες λεμόνι και την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει πίνουμε, ξεδιψάμε και απολαμβάνουμε. ¨Ένα απλό, φυσικό, υγιεινό και νόστιμο δροσιστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: