Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Βρισκόμαστε στο χωριό Μεσιά του Ν. Κιλκίς, ανάμεσα στους πρόποδες του όρους Πάϊκου και της κοιλάδας του ποταμού Αξιού, 15χλ ΒΑ της Πέλλας και 55χλ Βόρεια της Θεσσαλονίκης. Καλλιεργούμε με φυσικό τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, περίπου 30 βότανα από το 2009. Συλλέγουμε 40 άλλα που βρίσκονται ως αυτοφυή αγριόχορτα στα χωράφια μας. Από το βουνό Πάϊκο και άλλες επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης μαζεύουμε αειφορικά άλλα περίπου 20 φαρμακευτικά φυτά. Βασισμένοι στην καλλιεργητική μας παράδοση 2 γενεών, ερευνούμε και μελετάμε συνεχώς, συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Από τα βότανά μας παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής σύνθλιψης και φυσικής καλλιέργειας, καθώς και άλλα πιστοποιημένα καλλυντικά έλαια non GMO, φτιάχνουμε σε βιολογικά πιστοποιημένο εργαστήριο υψηλής ποιότητας βοτανόλαδα - θεραπευτικά έλαια. Συνεργαζόμαστε επίσης με πιστοποιημένο εργαστήριο για την παρασκευή φυσικών καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης και κηραλοιφών. Συμμετέχουμε στο δίκτυο των Οικογιορτών από το 2011, της Κοινωνικά υποστηριζόμενης γεωργίας, των Περιαστικών Καλλιεργειών καθώς και στο αγροδιατροφικό κίνημα της καθαρής τροφής, της συμμετοχικής πιστοποίησης και της Οικολογικής καλλιέργειας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και των προϊόντων τους.

Από αρχές Απριλίου του 2019, τα προϊόντα μας διατίθενται και ηλεκτρονικά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 καθημερινά, μετά το μεσημέρι (από 13:00 ως 22:00). Μετά από συνεννόηση μπορείτε να μας επισκεφτείτε στο χωριό μας. Για επίσκεψη στο Facebook, η σελίδα μας: https://www.facebook.com/botanokiposBio/

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Μαρινάρισμα με βότανα


Αγαπημένα δικά μου : Φασκόμηλο, Δεντρολίβανο και Θυμαράκι. Οτιδήποτε μαγειρεύω τα χρησιμοποιώ, μόνο στα τοστ δεν βάζω! Η διαδικασία απλή και γρήγορη. Ξεπλένουμε το υλικό μας (κρέας κόκκινο ή χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρια, λαχανικά κ.λ.π), λαδώνουμε και αλατίζουμε καλά. Μετά προσθέτουμε τα βότανά μας, είτε φρέσκα (τα ξεπλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα), είτε αποξηραμένα. Τα ρίχνουμε και ανακατεύουμε να πάνε σε όλα τα σημεία. Βασική λεπτομέρεια στο μαρινάρισμα ψαριού: προσθέτουμε βότανα και μέσα στην κοιλιά και μέσα στο κεφάλι του ψαριού, όχι μόνο περιμετρικά! Τα αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα για να γίνει το πάντρεμα γεύσεων και αρώματος. Εννοείτε ότι όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο καλύτερα. Αν βέβαια διαλέξετε πολύ χρόνο πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε ψυγείο. Μετά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα απολαμβάάάάάνουμε! Έχω παρατηρήσει στις παρέες μας ότι αρκετοί δεν τρώνε τα βότανα. Όλη η νοστιμιά είναι ακριβώς εκεί. Φασκόμηλο στη σχάρα, δεντρολίβανο κατσαρόλας, αλατισμένο θυμάρι, φασκομηλένια μελιτζάνα, όλα τους είναι μούρλια! Δοκιμάστε να τα φάτε, δεν θα το μετανιώσετε!.........

Δεν υπάρχουν σχόλια: