Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο μικρά χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Πληροφορίες: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Παραδοσιακή Κεραλοιφή για αλλεργίες

Κεραλοιφή για αλλεργίες, εκζέματα και ξηρές επιδερμίδες. Περιέχει βοτανόλαδα καλέντουλας, μελισσόχορτου, μολόχας, άρκτιου, γάλλιου κλπ, καθώς και σησαμέλαιο, λάδι αβοκάντου, άλλα ειδικά θεραπευτικά έλαια, κερί μέλισσας. Μοσχοβολάει λεβάντα, περιέχει 4 συνολικά πιστοποιημένα αιθέρια έλαια και φτιάχνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως και η σπαθοαλοιφή. Ενδείκνυται για δερματικές παθήσεις, εκζέματα, ψωρίαση, σπυράκια, αλλεργία, ξηροδερμία, σκασμένα χείλη, συγκάματα. Χρόνος απορρόφησης περίπου 5 λεπτά. Διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου και σε σκιερό μέρος για 1,5 χρόνο. Δεν περιέχει κανένα συντηρητικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια: