Αγνά Βότανα-Νοστιμόλαδα-Βοτανόλαδα-Θεραπευτικά Έλαια-Βάμματα-Καλλυντικές Κρέμες-Κηραλοιφές-Ανθόνερα-Σαμπουάν-Σαπούνια-Φυσικά Καθαριστικά-Αιθέρια Έλαια

Στον κήπο του χωριού μας και σε δύο χωραφάκια, καλλιεργούμε εντελώς φυσικά μερικά βότανα. Κάποια άλλα, που δεν καλλιεργούνται, τα συλλέγουμε από επιλεγμένες περιοχές μηδενικής ρύπανσης, με μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η αναπαραγωγή τους. Ο κόσμος των βοτάνων είναι απέραντος και ανεξερεύνητος σε μεγάλο βαθμό και προσπαθούμε να τον προσεγγίσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια. Πειραματιζόμαστε, ερευνούμε, μελετάμε και συλλέγουμε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από τις επαφές μας με εξειδικευμένους γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, από επιστημονικές μελέτες και από παραδοσιακές συνταγές. Με τα βότανα μας και το βιολογικό extra παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας (http://elaioladokritiko.blogspot.com), φτιάχνουμε με φυσικό και χειροποίητο τρόπο τα προϊόντα μας. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις μας με όλους, ώστε ο καθένας και η καθεμιά να μπορέσουν να γνωρίσουν τον θαυμαστό κόσμο των βοτάνων.

Από τον Οκτώβριο του 2016 καλλιεργούμε νόμιμα, με την μέθοδο της φυσικής καλλιέργειας, περισσότερα από 30 βότανα και αποστάζουμε μερικά από αυτά παίρνοντας εξαιρετικής ποιότητας αιθέρια έλαια και ανθόνερα. Από τα χωράφια μας συλλέγουμε άλλα 40 περίπου αυτοφυή αγριόχορτα που έχουν θεραπευτική χρήση, ενώ από το γειτονικό μας βουνό Πάϊκο μαζεύουμε και μερικά ακόμη με ασφαλή και αειφορικό τρόπο. Για κατάλογο προϊόντων και πληροφορίες στο μέιλ: infobotanokipos+gmail.com, όπου +, @ και στα τηλ.: 6977281060, 6974286503 μετά το μεσημέρι (από 14:00 ως 22:00)


Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Προληπτική λοσιόν για φθείρεςΟι ψείρες του κεφαλιού (φθείρες) είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι οικογένειες με μικρά παιδιά. Μέχρι να καταλάβει ένας γονιός ότι το παιδί του έχει φθείρες, έχει κολλήσει σχεδόν όλη τη τάξη του στο σχολείο. Η φαγούρα είναι ανυπόφορη και αν το παιδί έχει και μακριά μαλλιά η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Οι άμεσες λύσεις είναι κυρίως χημικά σαμπουάν και λοσιόν , που σκοτώνουν τις ψείρες και τις κόνιδες. Όσων τα παιδιά σας είχαν ψείρες, γνωρίζετε ότι τα φυσικά σαμπουάν δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά. Η φυσική λύση βρίσκεται στην πρόληψη. Από μικρή θυμάμαι την γιαγιά μου που ψέκαζε με ξύδι τα μαλλιά μου για να μην κολλήσω ψείρες. Στο Βοτανόκηπο φτιάξαμε μια 100% φυσική λοσιόν (που όλοι σας μπορείτε να φτιάξετε), βασισμένοι σε αυτή την παιδική μας εμπειρία. Η προληπτική μας λοσιόν για τις φθείρες περιέχει: Μηλόξυδο, εκχύλισμα φλούδας γρέιπφρουτ, ανθόνερα λεβάντας, φασκόμηλου, δυόσμου, δεντρολίβανου και 2-3 σταγόνες από αιθέρια έλαια λεβάντας και σιτρονέλλας. Τα παραπάνω ανθόνερα και αιθέρια έλαια λειτουργούν απωθητικά για τις φθείρες και μαζί με το μηλόξυδο δεν τις επιτρέπουν να μεταναστεύσουν στο κεφάλι των παιδιών μας(και το δικό μας). Επιπλέον αυτή η λοσιόν λειτουργεί και ως μαλακτικό και δυναμωτικό των μαλλιών. Τα ανθόνερα δεντρολίβανου και φασκόμηλου είναι ιδανικά για αδύνατα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, θρέφουν τις ρίζες τους και ενυδατώνουν το δέρμα του κεφαλιού. Ψεκάζεται με την λοσιόν σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και η πρόληψη για τις ψείρες διαρκεί αρκετές ώρες. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Η προληπτική λοσιόν για της φθείρες, δεν εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, παραμένει αναλλοίωτη για 2 τουλάχιστον χρόνια και δεν χρειάζεται κανένα χημικό συντηρητικό. (φροντίζουν για αυτό τα ανθόνερα και το μηλόξυδο)

1 σχόλιο:

Έλενα είπε...

καλησπέρα,ποια είναι η σωστή αναλογία των συστατικών? Ευχαριστώ